Hokkaido tomatsuppe

Overbevisninger

overbevis

Da jeg vågnede i morges var det til nyheden om at Trump havde vundet valget, på trods af alle stemmer ikke var talt op. Dagen har været præget af det amerikanske valg og på de sociale medier har der været mange statements omkring hvordan vores verden er på sin undergang.

Jeg vil ikke lægge skjul på at jeg i virkeligheden så en kvinde som Michelle Obama som præsident, men nu er det et vilkår Trump har vundet og så må vi se hvad det kommer til at betyde for USA og resten af verdenen. Dagens statements på de sociale medier har også ledt mine tanker henimod overbevisningernes kraft.

Dine overbevisninger er en del af dit verdenssyn og påvirker dine tanker og handlinger. Overbevisninger er generaliseringer baseret på din egen, andres meninger eller fortidens erfaringer. Problemet er, at overbevisninger ikke er virkelighed.

Negative overbevisninger hæmmer dig, og forhindrer dig i at leve fuldt ud. Du kan slippe af med negative overbevisninger ved at erstatte dem med positive.

Overbevisninger kan komme fra dine forældre, venner, skole, samfund, film osv. Overbevisninger stammer fra nogle konkrete oplevelser – eller mere præcist: fra din fortolkning af bestemte oplevelser.

Du bestemmer i høj grad dine tanker og handlinger. Overbevisninger påvirker dit forhold til omverdenen og kan endda påvirke din biologi og sundhed.

Hvis du ønsker at ændre dine overbevisninger som påvirker din adfærd, så start med at finde dine hæmmende overbevisninger, barrierer, tankemønster.

Spørg dig selv:

  1. Hvad er mine inderste kerne værdier? Hvad tror jeg på? Hvordan vil jeg gerne fremstå hvis jeg var min egen rollemodel eller hvis jeg er en rollemodel for andre?
  2. Stemmer mine kerne værdier overens med mine hæmmende overbevisninger?
  3. Hvis jeg skulle give et råd til en anden, som sidder i min situation, hvad ville det så være?

Brug din intuition, vi kender som regel svaret, men nogen gange har vi behov for værktøjet til at løse det og der findes utallige måder, dette er i første omgang en god refleksion.

I dette tilfælde, hvor vi muligvis ikke er enige omkring et vilkår vi ikke kan ændre, så er det bedre at lade det positive tage over og lade tvivlen komme valg vilkåret (Trump) tilgode.

Hvis vi vælger at se på det positive så er han en god forretningsmand og derfor vil han sandsynligvis ikke lade det gå udover samarbejdet med Danmark.

//JoannaScharlett//

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hokkaido tomatsuppe