Gluten og Laktosefri jul

Single liv

2016-12-27-21-25-24

Det er min første jul og nytår som single, siden Martin og jeg gik fra hinanden.

 

I en pause i mellem de mange måltider, hvor jeg ligger og slår mave på sofaen, faldt jeg over en artikel på Eurowoman http://www.eurowoman.dk/har-du-hort/kultur/nogle-ser-pa-mig-og-tanker-ham-der-han-har-styr-pa-tingene-de-skulle-bare-vide/

Artiklen gav mig flere tanker, men også spørgsmål.

Er vi mon blevet for forvente og forkælede som børn, siden vi er så mange der har det lige præcis som Steffen ?

Hvad er egentlig meningen ?

Jeg læste artiklen op for min far, jeg blev nysgerrig på en anden generations mening og spurgte ham om hvad han tror der er grunden til vi er så mange singler i dag og skilsmisse procenten er så høj. Et eller andet sted kendte jeg godt hans svar, vi har fået for mange muligheder, hvad end det var fritidsinteresser, valg af sprog i skolen, ja bare valg af skole, vi er taget med på råd og vores forældre har gjort det bedste de kunne med de ressourcer de har haft til rådighed, for at vi skulle kunne nå længere, gennemføre flere ting etc. end det de selv har været stillet overfor og måske er det en fejl.

Mine forældre har været gift i 37 år og det har ikke altid været hverken nemt eller super fedt, de har haft op og nedture, der har været perioder hvor de begge har brugt mere tid hver for sig, men de siger lykken ikke drejer sig om at det skal være rosenrødt hele tiden. Det drejer sig om at hvile i sig selv, være lykkelig i det man selv har og så bidrage i hinandens liv i medgang og modgang.

Og måske er det i virkeligheden der den knækker for det fleste. Hvis du er i et parforhold, kan du spørge dig selv:

Hvad bidrager jeg til i mit forhold?

Hvad gør jeg for min partner?

Hvad vil min partner sætte pris på jeg gør for ham eller hende?

Enhver relation har som udgangspunkt nogle behov, helt basalt mad, drikke, søvn, (Maslows behovs pyramide) og så er der de 6 menneskelige behov.

  • Fælleskabs følelse/ Kærlighed
  • Signifikants
  • Variation/Inspiration
  • Tryghed/Sikkerhed
  • Bidrage
  • Udvikle

Som single kan du spørge dig selv, hvilke værdier sætter jeg mest pris på, (prioritet 1-6). Jeg tror på vejen til en relation er gennem fælles værdier og samme retning. Naturligvis hos en partner er udseende, humor og intelligens også væsentlig, men meningen er vel at finde en partner, der giver jeg´et lyst til at være bedre og som deler de samme værdier for at skabe en fælles retning.

//JoannaScharlett//

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gluten og Laktosefri jul