Fallulah fan

Jeg er ikke perfekt og det er faktisk helt ok

Joanna Scharlett
Som menneske i dag er det meget almindeligt at søge perfektionisme, vi bliver påvirket af vores omgivelser, ser det perfekte i film, på instagram og der er intet galt med at gøre sit bedste for at se godt ud, balancen og nøglen ligger i at være ok med ikke at være perfekt.

Der er en enorm tiltrækning af mennesker der hviler i sig selv, de typer der har lært at acceptere dem selv for hvem de er og dermed udviser de en selvsikkerhed som er enorm tiltrækkende, det gælder både mænd og kvinder.

Og hvordan opnår man så det? Hvis man starter med at se på sig selv rent fysisk, så vil der nok altid være noget man har lyst til at ændre, men i stedet for at tænke over det, hvorfor så ikke kigge på alle de ting man værdsætter omkring sig selv? Hvad er dine bedste kvaliteter? Hvad kan du virkelig godt lide ved dig selv?

Jeg starter med at kigge på de fysiske ting fordi de er nemmest og mest håndgribelige til at starte med, så kan man altid gå dybere. Lav en liste med de fysiske ting du værdsætter ved dig selv.

Min er fx.

  1. Jeg er tilfreds med mit udenlandske mix
  2. Mit mørke hår
  3. Mine brune øjne
  4. Min krop er harmonisk
  5. Jeg kan ret godt lide mine slanke krop

Vi har en tendens til at søge andres godkendelse og det er virkelig fjollet, for i virkeligheden er det vores egen godkendelse der er interessant og er mest værdifuld.

Det der gør at man kan blive tiltrukket af et andet menneske er nødvendigvis ikke deres udseende, men det attraktive menneske er i bund og grund, dem der hviler i sig selv og ikke lader sig påvirke af andre holdninger og meninger om dem. Et godt eksempel er for noget tid siden besøgte jeg en veninde som undskyldte 1000 x for hvor rodet hendes lejlighed var og hvor krøllet hendes skjorte var og at hendes hår sad dårligt.

Men jeg havde overhovedet ikke skænket det en tanke før hun selv nævnte det og derfor blev jeg opmærksom på det som hun selv lagde vægt på var uperfekt. I virkeligheden var jeg jo ligeglad, jeg kom bare for at besøge hende. Jeg kan ikke lide hende mindre for det, hun syntes var uperfekt. Jeg gjorde det selv for nyligt da jeg klippede mit pandehår, jeg fandt på undskyldninger eller kom med bemærkninger omkring hvorfor jeg havde valgt at lade mig klippe, for at retfærdiggøre og begrunde hvorfor jeg havde taget et valg omkring at klippe mit pandehår, så jeg gør det også selv.

Det er ikke fordi jeg ikke selv tænker over hvordan andre ser mig, jeg er på ingen måde perfekt i den retning, men jeg er meget opmærksom og interesseret i hvorfor mange har behovet for at være perfekte eller korrekte. Og så fik jeg lyst til at skrive det her. Læringen er ikke at give andre magt eller status til at skulle retfærdigøre eller begrunde sine beslutninger og handlinger. Own it! Hvis du vil bevare din “power”

Du behøver ikke ikke andres validering hvis du selv syntes du er cool, så lær at sætte pris på det du selv syntes er fedt ved dig selv og lige præcis dine små skævheder gør dig unik og gør dig til noget særligt.

//JoannaScharlett//

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fallulah fan