Jeg kyssede med min bedste ven

Fakta om vand

vand

Vi skal huske at drikke vand, vi læser det tit og hører mange eksperter nævne det med vandet er vigtigt. Men man kan også få for meget vand, så hvor meget skal vi egentlig have?

Hvis man spørger fødevarestyrelsen så er det en del mindre end hvad andre publikationer siger, så i virkligheden kan jeg godt forstå folk bliver forvirrede. En forsker har udtalt at det er noget vrøvl og der mangler evidens på hvor meget vand vi skal have og hos Dansk vand og naturcenter støtter de sig op af fakta fra sundhedstyrelsens anbefalinger.

Bente Klarlund er proffessor og læge, hun er meget evidens drevet og det kan jeg godt lide, hun har sammen med Birgitte Nymann kommet med lidt fakta omkring vand. Birgitte mener det handler om vi bliver bedre til at lytte efter hvad vores krop har behov for og jeg kunne ikke være mere enig. Som hun siger så er vi jo ikke allesammen en str.38 og derfor skal vi jo ikke allesammen have de samme 2 liter vand om dagen.

Det handler om vi bruger vores logik og kigger på hvad vi laver til hverdag, skal jeg fx. løbe en 1/2 marathon så har jeg uden tvivl mere behov for væske end hvis jeg nu havde en stille dag uden nogen fysisk aktivitet.

Og det gælder jo også med mad i virkeligheden, men det er en helt anden snak.

Fakta er

  1. Lyt efter om det reelt er tørst din krop spørger efter eller om det er vand.
  2. Drik vand (ikke sodavand, juice eller kaffe) men postevand
  3. Dyrker du motion så drik lidt ekstra

Jeg har indsat linket fra damernes udtalelser og der er en god indikation på hvad der gør vi muligvis mangler væske.

//JoannaScharlett//

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg kyssede med min bedste ven