Din IG er som at se maling tørre....

Klar til halvmarathon…

adidas Runners Copenhagen

adidas Runners Copenhagen

Søde Amanda skrev og spurgte hvordan jeg løber den sidste uge op til halvmarathon og det er et vanvittig godt spørgsmål, for personligt træner jeg selv både op til et hurtigt halvmarathon på søndag og et marathon i Athen om 2 mdr.

Normalt ville jeg anbefale en der træner til et halvmarathon at have løbet en 17km tur, ca.14 dage før, som det længste løb, hvorefter jeg ville anbefale at trappe ned til en 13km tur ugen før, med forudsætningen om personen løber ca. 3x ugentligt.

– Forrige lørdag løb jeg selv 22 km i pace 4:57, det betyder at jeg har løbet på tiden 1 time og 47 minutter. Min målsætning for Københavns Halv Marathon d.17 September er alt mellem 1.40 og 1.45, så det passede fint med tiden og i tirsdags løb jeg 8,50 km i pace 4:50 og torsdag et par lange intervaller i 800 meter, 1200 meter og 1600 meter.

I lørdags startede min nedtrapning for alvor, med en hurtig 10-11 km i pace 4:39 og i dag tirsdag, løber jeg ca. 8,5 km. Det er den sidste “test” før på søndag, for at se om jeg kan ramme og holde pacen 4:45, derefter sparer jeg lidt på kræfterne, torsdag bliver det en hyggetur på 6km og lørdag et social shake out run med adidas Runners som bliver omkring 4,5-5km i pace 5:30-6:00, rent hygge for at ryste benene inden den store dag.

Så for at svare dig ordentligt Amanda, så ville jeg løbe maks 3 ture i denne uge, og fra på torsdag – lørdag, handler det om at få rystet benene lidt. Jeg håber det giver mening. Sørg for at spise godt, få hvilet og ikke lave for meget træning.

Godt løb til alle der skal løbe og til dem der ikke skal, kom og hep, det betyder en verden for dem der løber og gør løbet meget sjovere. Det er en fed måde at glæde sine venner, veninder eller familie.

//JoannaScharlett//

   

1 kommentar

  • Taak søde Joanna! Det passer meget godt med min plan for ugen, så nu er jeg mere rolig! 🙂
    Held og lykke på søndag og vi ses jo nok! <3
    Knus

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Din IG er som at se maling tørre....