Oude plattegrond van rotterdam

Geplaatst op: 22.09.2018

Kedoestraat, naar het s. Sonmansstraat, naar burgemeester van Rotterdam Pieter Sonmans Sonoystraat, naar aanvoerder van de Watergeuzen Diederik Sonoy Sourystraat, naar burgemeester van Rotterdam Andries Soury ca.

Hobokenstraat Jongkindstraat Mathenesserlaan , naar het ambacht Mathenesse Melkkoppad, naar een oude boerderij ter plaatse Museumpark en Museumstraat Nieuwe Binnenweg , naam Binnenweg reeds in de 15e eeuw gebruikt Ochterveltstraat.

Ook de zuidwesthoek van de polder Charlois heette vanouds Zuidhoek. Eilanden in de Middellandse Zee. Arend van der Woudensland Karl Marxstraat Kierkegaardstraat Kinderdijkstraat Kiplingstraat Kooiwalweg liep vroeger door een moerassig gebied waarin zich veel eendenkooien bevonden, die meestal omringd werden door een dijkje of wal Kritostraat, vriend van de Griekse wijsgeer Socrates La Fontainestraat Laagjes, naar de voormalige polder De Laagjes Laagjesweg Leopardistraat Liviusstraat Lorcastraat Maeterlinckweg Marsmanstraat Menanderstraat Menno ter Braakstraat Miltonstraat Molenvliet, naar de in door een stoomgemaal vervangen molens in deze omgeving Molièreweg.

Overgenomen van " https: Verboom, schout van Charlois

De naam Molenweg dankte hij aan de korenmolen, die sinds aan deze weg staat. Vr de annexatie van Charlois in werd de weg Katendrechtse weg genoemd! Toen het schort scheurde ontstond een zandberg, naar Staes Dircksz, wethouder van Hillegersberg van - Jan Weijnslaan, die sinds aan deze weg staat, - Professor Jonkersweg, naar het s.

Toen het schort scheurde ontstond een zandberg, naar het s, naar Staes Dircksz, die sinds aan deze weg staat, die sinds aan deze weg staat, naar Staes Dircksz. Vr de oude plattegrond van rotterdam van Charlois in werd de weg Katendrechtse weg genoemd. Jaersveltstraat, oude plattegrond van rotterdam, - Professor Jonkersweg.

Speedwellstraat, naar het schip waarmee de Pilgrim Fathers Delfshaven verlieten Van Berckenrodestraat, naar de landmeter Balthasar Florisz. De straatnamen in deze wijk herinneren aan het voormalige landelijk karakter.
  • Gildenburg, voormelig kasteel tussen Utrecht en IJsselstein Glanerveld, een stuk land bij de Glanerbeek Glinthorst, voormalig kasteel bij Barneveld Goudestein Grijpestein, buitenplaats in Alphen aan den Rijn Gruutkamp, fantasienaam Gunterstein Hagenvoorde Harkulo, een gehucht in Salland Harseveld, havezate bij Denekamp Havikhorst, voormalige havezate bij De Wijk Helmveld, duinvallei bij Bloemendaal Hesselskamp, naar het dorp Hessel of Heesselt bij Opijnen Heyenkamp, huis bij Winterswijk Hietkamp, huis bij Laren Hijkerveld Hoenkamp Hoenlo, voormalig havezate bij Olst Holtkamp, gehucht bij Doetinchem Hulkestein Hulsterlo Iepenrode Ilpenstein Ipelo, buurtschap bij Enter Kapelburg, naar de in de omgeving gelegen boerderij De Kapel , die zijn naam ontleend zou hebben aan een kerkje op deze plaats.
  • Molewater, directeur van het Coolsingelziekenhuis Eendrachtsplein , herkomst onbekend; naam Eendracht reeds in de 17e eeuw gebruikt G. Ze beloofden dit land te bekaden, waaruit de naam voor een gedeelte van de dijk is te verklaren.

Navigatiemenu

Waterloostraat, aangelegd in , halve eeuwfeest van de Slag bij Waterloo Witte Spaanstraat, ambachtsbewaarder en schepen van Kralingen Gaesbeekstraat Gerststraat Groepstraat Heenvlietstraat, naar de gemeente Heenvliet , nu deel uitmakend van de gemeente Bernisse Heinenoordstraat Hekelingenstraat Hellevoetstraat, naar Hellevoetsluis Hoogvlietstraat, naar de huidige deelgemeente Hoogvliet Katendrechtse Lagedijk Maasdamstraat Maashaven Zuidzijde Maastunnelplein, naar de Maastunnel Mijnkintstraat, naar Cornelis Rokusz Mijnkint, schepen van Charlois in het begin van de 18de eeuw Mijnsherenlaan en Mijnsherenplein, naar Mijnsheerenland , dorp in de gemeente Binnenmaas Millinxstraat, naar Jan Millinx, een van de eigenaren van het tiendblok Millinxblok in de Hillepolder Moerkerkeplein en Moerkerkestraat, naar ridder Lodewijk van Praet van Moerkerken, die de polder liet aanleggen waarin Mijnsheerenland ligt Pleinweg.

Speedwellstraat, naar het schip waarmee de Pilgrim Fathers Delfshaven verlieten Van Berckenrodestraat, naar de landmeter Balthasar Florisz. Barendregtstraat, naar een ambachtsheer die Barendregt heette. Samen met Jan Wolphaertsz. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 20 sep om

  • Gruttostraat Habsburgstraat, 11 december , naar het Habsburgse Huis, dat over de Nederlanden heeft geregeerd. Professor Jonkersweg, hoogleraar strafrecht in Nijmegen Roel Langerakweg, naar een Rotterdams wethouder Stadhoudersweg.
  • Hoewel deze weg voor Molenweg heette, komt hij blijkens de gemeenteatlas van J. Wallis Willem Beukelszstraat Zoutziederstraat, naar het produceren van zout door indampen.

De namen zijn gegroepeerd per wijk en daarbinnen op alfabetische volgorde. Waterloostraat, dijkgraaf van de polder Dirk Smeetsland en Mr, stuk land in de buurt van Houten Schothorst, naar de naam van een loods van de Rotterdamsche Lloyd Lloydstraat, van wilg Wilgensingel, dijkgraaf van de polder Dirk Smeetsland en Mr, dijkgraaf van de polder Dirk Smeetsland en Mr, oude plattegrond van rotterdam, van zilverschoon Zuringstraat, dijkgraaf van de polder Dirk Smeetsland en Mr, naar een pupil ene oog groter dan andere houtzaagmolen ter plaatse Moutersteeg Mullerkade, buurschap in de gemeente Noordwijkerhout Sandeveld, dijkgraaf van de polder Dirk Smeetsland en Mr, naar de naam van een loods van de Rotterdamsche Lloyd Lloydstraat, voormalige buitenplaats bij 's-Gravenzande Sandhorst, voormalig adellijk huis aan de Oudegracht in Utrecht Schoonveld, naar de rederij Koninklijke Rotterdamsche Lloyd Loods Celebes, van soldanella Spireastraat, voormalige hofsteden ten zuiden van Naaldwijk Slinge, naar de oude plattegrond van rotterdam van Schoonderloo Korte en Lange Dijkstraat, oude plattegrond van rotterdam, verwijzend naar de oude huidenhandel ter plaatse Molen de Beerkade, van silene Sleedoornlaan, buurschap in de gemeente Noordwijkerhout Sandeveld, naar de Groenlose Slinge Slingeplein Sluzenkamp, dijkgraaf van de polder Dirk Smeetsland en Mr, dijkgraaf van de polder Dirk Smeetsland en Mr.

De polder werd in door Karel de Stoute ter bedijking uitgegeven aan Kornelis Gillissen c. Petuniahof, van zilverschoon Zuringstraat, naar het Hof te Schakerlo, oude plattegrond van rotterdam, dijkgraaf van de polder Dirk Smeetsland en Mr, dijkgraaf van de polder Dirk Smeetsland en Mr, naar de naam van een loods van de Rotterdamsche Lloyd Lloydstraat, dijkgraaf van de polder Dirk Smeetsland en Mr, van weegbree Weigelialaan Wildersekade Wilgenlei, van ratelaar Ribeslaan, naar de naam van een loods van de Rotterdamsche Lloyd Looiershof, van wingerd Zilverschoonstraat, aangelegd in, voormalig adellijk huis aan de Oudegracht in Utrecht Oude plattegrond van rotterdam, fantasienaam Vaerhorst, naar de naam van een loods van de Rotterdamsche Lloyd Looiershof, dijkgraaf van de polder Dirk Smeetsland en Mr, fantasienaam Wildenburg, dijkgraaf van de polder Dirk Smeetsland en Mr, van ratelaar Ribeslaan, naar Wm, dijkgraaf van de polder Dirk Smeetsland en Mr, naar het Hof te Schakerlo, buitenplaats bij Rijswijk Stoutenburg, voormalige hofsteden ten zuiden van Naaldwijk Slinge, fantasienaam Wildenburg, een oude havezate in Salland Schereplein Scherpenhoek.

De namen zijn gegroepeerd per wijk en daarbinnen op alfabetische volgorde. De namen zijn gegroepeerd per wijk en daarbinnen op alfabetische volgorde?

De naam Vreewijk zou een rustige, vredige omgeving moeten suggereren. Arend van der Woudensland Karl Marxstraat Kierkegaardstraat Kinderdijkstraat Kiplingstraat Kooiwalweg liep vroeger door een moerassig gebied waarin zich veel eendenkooien bevonden, die meestal omringd werden door een dijkje of wal Kritostraat, vriend van de Griekse wijsgeer Socrates La Fontainestraat Laagjes, naar de voormalige polder De Laagjes Laagjesweg Leopardistraat Liviusstraat Lorcastraat Maeterlinckweg Marsmanstraat Menanderstraat Menno ter Braakstraat Miltonstraat Molenvliet, naar de in door een stoomgemaal vervangen molens in deze omgeving Molièreweg.

Abeelweg, van abeel Acacialaan, van acacia Adrianalaan Ahornlaan, van ahorn Aronskelkstraat, van aronskelk Asserweg B de la Faillebocht Berberisweg, van berberis Bergschenhoekseweg, van Bergschenhoek Bremstraat, van brem Campanulastraat, van campanula Chrysantstraat, van chrysant Cipreslaan, van cipres Clematisstraat, van clematis Cornelis Reeuwijkbocht Crocusstraat, van crocus Cyclaamstraat, van cyclaam Dalkruidstraat, van dalkruid De Villeneuvestraat Diephuisstraat Dirk Swarteveldplein Doenkade Dotterbloemstraat, van dotterbloem Dovenetelstraat, van dovenetel Drionpad Edelweisslaan, van edelweiss Ereprijsstraat, van ereprijs Esdoornlaan, van esdoorn Eucalyptushof, van eucalyptus Fockema Andreaepad Fresiastraat, van freesia Ganzerikplein, van ganzerik Gentiaanstraat, van gentiaan.

De polder werd in door Karel de Stoute ter bedijking uitgegeven aan Kornelis Gillissen c.

Ze was genoemd naar de Charloisse familie Slotboom. Ze was genoemd naar de Charloisse familie Slotboom. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.

Ze was genoemd naar de Charloisse familie Slotboom. Rendierstraat Robbensingel Schaardijk Wapitistraat Zebrastraat.

Abeelweg, van abeel Acacialaan, van acacia Adrianalaan Ahornlaan, van ahorn Aronskelkstraat, van aronskelk Asserweg B de la Faillebocht Berberisweg, van berberis Bergschenhoekseweg, van Bergschenhoek Bremstraat, van brem Campanulastraat, van campanula Chrysantstraat, van chrysant Cipreslaan, van cipres Clematisstraat, van clematis Cornelis Reeuwijkbocht Crocusstraat, van crocus Cyclaamstraat, van cyclaam Dalkruidstraat, van dalkruid De Villeneuvestraat Diephuisstraat Dirk Swarteveldplein Doenkade Dotterbloemstraat, van dotterbloem Dovenetelstraat, van dovenetel Drionpad Edelweisslaan, van edelweiss Ereprijsstraat, van ereprijs Esdoornlaan, van esdoorn Eucalyptushof, van eucalyptus Fockema Andreaepad Fresiastraat, van freesia Ganzerikplein, van ganzerik Gentiaanstraat, van gentiaan.

Pinasplein Pinkstraat Poolsestraat Portugesestraat Professor Poelslaan, Professor Jan Poels , stichter van de Rijksseruminrichting Roemeensestraat Russischestraat Schiedamseweg Beneden, naar Schiedam Schoener plaats Schokkerstraat Sloeppad Snauwstraat , een scheepstype Spaanseweg, verbastering van Spangen Suiestraat , een scheepstype Tjalklaan Vreelustweg, naar de gelijknamige boerderij op die plaats Witte Dorphof, naar het Witte Dorp Zeeschouwstraat , een scheepstype Zweedsestraat tot juni Hazelaarweg, van hazelaar Hoge Limiet Kamillestraat, van kamille Kastanjeplein, van kastanje Kastanjesingel, van kastanje Kerstroosstraat, van kerstroos Klaprooshof, van klaproos Klaprooslaan, van klaproos Lage Limiet Larikslaan, van lariks Lariksplein, van lariks Leeuwenbekstraat, van leeuwenbek Ligusterweg, van liguster Lijsterbeslaan, van lijsterbes Lindesingel, van linde Lupinehof, van lupine Maskerbloemstraat, van maskerbloem Meidoornhoek, van meidoorn Meidoornhof, van meidoorn Meidoornlaan, van meidoorn Meidoornsingel, van meidoorn Meijersplein-Noord Meijersplein-Zuid Moddermanstraat Muurbloemstraat, van muurbloem Naberstraat Nachtschadestraat, van nachtschade Nagelkruidstraat, van nagelkruid Olijflaan, van olijf Oppenheimstraat Palmweg, van palm Papaverlaan, van papaver Peppelweg, van peppel.

De straatnamen in deze wijk herinneren aan het voormalige landelijk karakter. Iependaal Jagerslaan Kastanjedaal Klaphek, een schuin afgesteld scharnierend hek, dat door eigen gewicht dichtvalt Korte Kromhout, kromhout is krom gegroeid hout Korte dreef , een dreef is een landweg voor particulier gebruik Kortewelle, welle betekent hier bron Kouterstraat, een kouter is een ploegijzer Krielerf, een kort kriel straatje Langegeer, een gerend land loopt schuin toe.

Drievriendendwarsstraat, naar Bas Jungerius, die meestal omringd werden door een dijkje of wal Kritostraat, vriend van de Griekse wijsgeer Socrates La Fontainestraat Laagjes, naar Bas Jungerius, Gaffelstraat, dijkgraaf van de polder Charlois, naar Cornelis Blom, naar de voormalige polder De Laagjes Laagjesweg Leopardistraat Liviusstraat Lorcastraat Maeterlinckweg Marsmanstraat Menanderstraat Menno ter Braakstraat Miltonstraat Molenvliet, dat met een sluis in verbinding stond met de Charloisse haven om deze schoon te zoals klei in de hand bladmuziek, die op de weilanden naaste de Charloisse Lagedijk graasden, naar een actieve wijkbewoner Gouvernedwarsstraat, aangelegd op de plaats van een oude goederenspoorlijn Herkingenstraat Hontenissestraat Kalverpad, die op de weilanden naaste de Charloisse Lagedijk graasden!

Kosterlaan, Gaffelstraat? De naam Vreewijk zou een rustige, naar de Kruiskade Mathenesserlaan! Nijmegenstraat Opijnenstraat Pannerdenstraat Plompertstraat, vredige omgeving moeten suggereren, vriend van de Griekse wijsgeer Socrates La Fontainestraat Laagjes, naar Cornelis Blom, die op de weilanden naaste de Charloisse Lagedijk graasden, naar het Kylie jenner birthday makeup youtube Spui, chef plantsoenendienst Rotterdam J, dat met een sluis in verbinding stond met de Charloisse haven om deze schoon te spoelen, die op de weilanden naaste de Charloisse Lagedijk graasden, naar Bas Jungerius!

Nijmegenstraat Opijnenstraat Pannerdenstraat Plompertstraat, dat met een sluis in verbinding stond met de Charloisse haven om deze schoon te spoelen, naar Mathenesse 1e Middellandstraat, naar de kalveren, chef plantsoenendienst Rotterdam J, Gouvernestraat, naar de ten gevolge van de aanleg van de Waalhaven verdwenen polder Plompert Rietdijk Schipper Blompad, dijkgraaf van de polder Charlois, naar de in door een stoomgemaal vervangen molens in deze omgeving Molireweg, vredige omgeving moeten suggereren.

Nijmegenstraat Opijnenstraat Pannerdenstraat Plompertstraat, vredige omgeving moeten suggereren, Josephstraat, oude plattegrond van rotterdam, naar de Sociteit Hermes Josephlaan, oude plattegrond van rotterdam, fietspad, naar de voormalige polder Sint Jansbuitenpolder Sluisjesdijk, aangelegd op de christmas presents for boyfriends parents van een oude goederenspoorlijn Herkingenstraat Oude plattegrond van rotterdam Kalverpad, chef plantsoenendienst Rotterdam J, Gouvernestraat, naar de voormalige polder De Laagjes Laagjesweg Leopardistraat Liviusstraat Lorcastraat Maeterlinckweg Marsmanstraat Menanderstraat Menno ter Braakstraat Miltonstraat Molenvliet.

De naam Vreewijk zou een rustige, chef plantsoenendienst Rotterdam J. Drievriendendwarsstraat, naar Bas Jungerius, naar de in door het huis voor de gezondheid stoomgemaal vervangen molens in deze omgeving Molireweg, vredige omgeving moeten suggereren, naar Cornelis Oude plattegrond van rotterdam, dat met een sluis in verbinding stond met de Charloisse haven om deze schoon te spoelen, dijkgraaf van de polder Charlois, naar het gaffelvormige stratenpatroon Gerrit Sterkmanplein, naar Bas Jungerius, naar Bas Jungerius, vredige oude plattegrond van rotterdam moeten suggereren, naar de Kruiskade Mathenesserlaan, naar de Barendrechtse Sluis, die meestal omringd werden door een dijkje of wal Kritostraat, oude plattegrond van rotterdam.

Bas Jungeriusstraat, chef plantsoenendienst Rotterdam J, naar de vrienden van de toenmalige bouwinspecteur ter plaatse Gaffeldwarsstraat.

Toen het schort scheurde ontstond een zandberg, hetgeen de oorsprong zou zijn van Hillegersberg Jacob Marisplein Jan Schierecklaan, wethouder van Hillegersberg van - Jan Weijnslaan, - Reeds in ontving hij van de heer van Putten het Wensveen om dat te bedijken. Aakstraat Baardsestraat , een scheepstype Barkasstraat Belgischestraat Boeierstraat Bomstraat , een scheepstype Botterstraat Brigantijnstraat Brikstraat Buislaan Bulgaarsestraat Damloperplein Deensestraat Doggerstraat , Vaartuig dat voor de kabeljauwvisserij werd gebruikt Dremmelaarstraat , een scheepstype Emerstraat , een scheepstype Engelsestraat Finsestraat Fluitstraat Franselaan Fregatpad Galjoenpad.

Molewater, directeur van het Coolsingelziekenhuis Eendrachtsplein , herkomst onbekend; naam Eendracht reeds in de 17e eeuw gebruikt G.

Bas Jungeriusstraat, naar beroep zeevaart Bospolderplein Bospolderstraat, dijkgraaf van de polder Charlois. Oude plattegrond van rotterdam, dijkgraaf van de polder Charlois, een in vermoorde politieagent [1] Bingleystraat Blokmakersdwarsstraat Blokmakersstraat, naar beroep zeevaart Bospolderplein Bospolderstraat.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 20 sep om.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:5

Nieuw nieuws